En hyllning till Sonya Hedenbratt och Göteborg

söndag 18 december 2022 17:00 - 21:00 , Stora Teatern
Webbplats: https://storateatern.se/sv/program/lat-hjartat-va-me/?date=2212180600
Talare:

Göteborg Jazz Orchestra tillsammans med vännerna Hannah Svensson, Tomas von Brömssen, Triple & Touch och Svenna Dahlberg     

I Sonyas anda görs detta till förmån för Stadsmissionens arbete för människor i Göteborg som lever i utanförskap.

Låt hjärtat vá me

- en hyllning till Sonya Hedenbratt och hennes stad
Stora Teatern, sön 18/12 kl 18.00
Mingel i kristallfoajén kl 17.00

Värm dig med en föreställning med musik och humor i Sonya Hedenbratts anda! Med omtanke och till förmån för Stadsmissionen Göteborg.

Sonya – vår (och landets) stora jazzröst tillika revydrottning var något av det mest göteborgska man kan tänka. Med sin värme, kärlek till hemstaden och omtanke om andra var hon älskad av alla. Mer göteborgsk än spårvagnar och Poseidon i omröstningar.

Göteborg Jazz Orchestra tillsammans med vännerna Hannah Svensson, Tomas von Brömssen, Triple & Touch och Svenna Dahlberg – alla med band till Sonya – bjuder på en föreställning inspirerad av sin vän. Musikaliska örhängen varvat med varma berättelser och humor i en härlig blandning i vackra Stora Teatern mitt i julstaden!

HANNAH SVENSSON – en av landets klarast lysande jazzstjärnor/sångerskor. Med hemort på västkusten har hon en självklar relation till Sonya genom den egna karriären. Satt som litet barn i Sonyas knä och har en varm vänskap med…

TOMAS VON BRÖMSSEN – folkkäre artisten/skådespelaren/musikern som jobbade tätt ihop med Sonya i revyer och tv-program. Stor älskare av musik och jazz i synnerhet. Beundrade Sonya och delar med sig av berättelser och minnen.

TRIPLE & TOUCH – genommusikaliska sångarna, underhållarna , musikerna, humoristerna Göran och Ken har underhållit Sverige genom TV, konserter, shower. Uppträder ofta med Tomas och ser mycket fram emot att hedra stadens stora röst.

SVEN-ERIK "SVENNA" DAHLBERG – Rotarian och Sonyas evige vapendragare, pianist och kapellmästare. ”Svenna, du är mitt allt!” hördes ofta från Sonya. Legendarisk jazzpianist förknippad med Göteborgs musik- och revyliv sedan decennier!

GÖTEBORG JAZZ ORCHESTRA – stadens hetaste storband som brinner för att främja jazzen med underhållande föreställningar och spännande gästartister m m. Med mottot ”jazz är kul” ger de högklassiga föreställningar där musik och underhållning hand i hand. Står med ena foten i traditionen i svensk jazz och andra i nutid/framtid.

100kr går till Stadsmissionens arbete för utsatta i Göteborg.

Förmånstagare - Stadsmissionen Göteborg:  

Arrangör - Frihamnen Event:  

Idé/innehåll - Göteborg Jazz Orchestra:  

Stora Teatern söndag 18 december