Vad är det som gör att maten smakar som den gör, och vad har konsistensen för roll i mat vi gillar? Hur kan man påverka konsistensen på ett livsmedel? Detta skall vi gräva lite i och ni kommer också få vara med om ett litet smakexperiment! Välkomna
Carl Heath, senior Forskare RISE samt Göteborgs universitet
Gunilla Stolpe kröntes till Göteborgs lucia 1961 innan hon tog steget till att bli Modell i Paris och Barcelona för bland annat Paco Rabanne. Efter det blev hon egen företagare inom kläddesign men fortsatte att då och då stå framför kameran med sin egen kollektion.
Linda Berg, lektor statsvetenskap, Europastudier Gbg Universitet
Vad måste ske i regionen för att samhället skall kunna ställa om och bli koldioxidneutralt? Hur ser industrins omställning ut och hur kan vi samarbeta regionalt för att kunna ställa om på ett så effektivt sätt som möjligt?. Välkomna till spännande frågor och diskussioner.
Josefina delar med sig om något av vad forskningen säger kring cirkulär ekonomi, hur man kan tänka och vilka frågor man kan ställa sig tex när man skall skaffa sig något nytt. Elbilar är ett exempel där det finns stora fördelar för miljön men också fallgropar, beroende på vad man vill prioritera.
Gudmund Erling, fängelsepräst Gbg
Hur ser hotbilden ut i den maritima miljön och hur möter man detta hot?
Dan Ågren, mässkonsult.
Staffan Jarskär
Hur kan vi snabba upp energiomställningen?
Sören Nyeboe, SR consultant, tidigare director Volvo Museum
Kerstin Söderlund och Jan-Eric Boström