ROTARYS UNGDOMSUTBYTE

Rotarys program för ungdomar ger deltagarna minnen och kunskaper för livet.
Genom dessa program kan unga människor få stipendier, resa på kulturella utbyten
eller hjälpa ett samhälle genom att delta i ett serviceprojekt.

Kontakta distriktets RU ordförande, Ulla Lindberg, Borås Viskan Rotaryklubb

Vi tar fortfande emot ansökningar för utbytesår inom Europa 2021-2022*.

Viktig information för ditt utbytesår 2021-2022

Nedan finner du viktig information som du ska ladda ner. Din upplevelse börjar med att du registrerar din ansökan hos Rotary Ungdomsutbyte.

Fyll i och skicka in registreringsformuläret till Rotarys Undomsutbyte, Varuvägen 9, 125 30  Stockhoöm-Älvsjö

Med vissa utbytesländer finns endast ett fåtal platser. Det är därför viktigt att du registrerar och gör färdig din ansökan så fort som möjligt för att få ditt förstahandsval. Men vi försöker alltid matcha dina första val gällande land inom Europa.

*Vid ansökan efter 15 december 2020 måste du först kontakta din distriktsordförande som du hittar här:
Din distriktsordförande kommer då informera dig om anmälan inom ditt distrikt fortfarande är möjlig. Det är inte möjligt att söka utanför Europa efter den 15 december 2020.

ROTARYS ETTÅRSUTBYTE

Är du 15-17 år och vill vara utomlands ett helt år?

Många ungdomar väljer varje år att åka som utbytesstudent med Rotary och tillbringa ett helt år utomlands.
Som utbytesstudent bor du i familjer och går i motsvarande gymnasieskola. Du lär känna en ny kultur, får massor av nya vänner och lär dig ett språk. Din familj delar din erfarenhet genom att ta emot en utländsk utbytesstudent under samma tid som du är utomlands.
Möjligeheten är öppen för alla ungdomar i Sverige. Det är inget krav på medlemskap i Rotary.

Tag chansen till ett oförglömligt år!

Sista ansökningsdag är 15 oktober.
All information om ungdomsutbytet, ansökningshandlingar och hur du ansöker finns på hemsidan för Rotarys Ungdomsutbyte, RU

ROTARYS SOMMARUTBYTE

Språkresa med utbyte!

Rotarys sommarutbyte, för dig som är utåtriktad och flexibel, och vill åka till ett annat land under några sommarveckor.
Vi matchar ihop dig med en utbytesstudent i någon av våra utbytesländer. Ni bor lika länge hos varandras familjer. Du får genom värdfamiljen uppleva en ny kultur, träffa nya vänner och träna språk.
Sommarutbytena är öppna för alla i åldern 15-17 år. Det är inget krav på medlemskap i Rotary.

Ansökningstid 1 nov - 31 december.
Våga något nytt, sök till Rotarys Sommarutbyte

RU-kommitté i D2360