Den 1-9 februari deltar distrikt 2360 vid Båtmässan i Göteborg

- Tillsammans gör vi detta till ett bra arrangemang i distriktet -

DGN Lena Liljenhed Ekman summerar Båtmässan

Distrikt 2360 ankrade stadigt på Båtmässan
Så är då båtmässan 2020 snart ett minne blott. Distriktets medverkan kan bara summeras med ordet succé. Ett gigantiskt förberedelsearbete har burit frukt och vi har fått:

• 115 intresseanmälningar till att bli medlem i Rotary
  • Ekonomiska bidrag till vårt 90-konto Rotary Hjälper och End Polio Now
  • 1500 personliga samtal med intresserade besökare under mässdagarna
  • Vi sålde 100 chokladaskar och 85 solcellslampor
  • 18 klubbar, IYFR, Rotary Ungdom, Rotaract, Rotex, Rotary Doctors, Shelterbox, Rotary Hjälper och End Polio Now medverkade.

240 medlemmar med gäster förgyllde den särskilda Rotarydagen på måndagen. Kören Syncop under ledning av John Ballard på gitarr och Erik Törnkvist som dirigerade höjde stämningen till oanade höjder och därefter har vi haft spännande föredrag på löpande band t.ex. om hummerfiske, om solens farliga strålar, om Kustbevakningens viktiga arbete.
- Det har varit så roligt att få vara en del av detta, men jag hade aldrig klarat det utan den verkställande projektgruppen (Anders Bergström, Göteborg City, Stefan Petersson, Frölunda och Göran Petersson, Örgryte) och inte utan alla engagerade medlemmar i de 18 klubbar, Rotaract, Rotary Doctors, IYFR, Rotary Ungdom och Rotex, Rotary Hjälper och End Polio Now som bemannat montern, säger Lena Liljenhed Ekman, projektledare, DGN.
- Samarbetet med Rotaract och Rotary Hjälper har också varit en förutsättning för att alltihop skulle kännas både meningsfullt och ungt och fräsch, fortsätter Lena
Montern fick välförtjänt beröm och vi fick internationell uppmärksamhet i synnerhet i sociala medier, men också i Torslandatidningen och Rotary Norden (kommer i nummer 3/2020)
Med detta sagt kan vi summera vår medverkan i 2020 års båtmässa till att vi har uppnått våra mål: utöver att visa upp allt det goda Rotary gör, också värva nya medlemmar, att finnas på en ny arena i samhället där kvinnor, män, unga och gamla möts så att det både hörs och syns!
- Kul var det, säger Lena med sitt varma leende.

Text: Maud Brandin, Göteborg-City Rotaryklubb

Shelter Box

Insamlingen till Shelter Box under båtmässan gav ett överskott på 7.400 kr från vårt distrikt 2360. Det kommer nödlidande världen över till del.

Läs mer om ShelterBox arbete här >>>

Måndagen den 3 februari - Den stora Rotarydagen

Så äntligen var dagen inne. Vi välkomnade över 200 rotarianer och vänner, till Båtmässan i Göteborg. Vi stormade in i Beach Clubben, åt lunch och drack kaffe. Sedan svängde det rejält då kören Syncop under ledning av John Ballard och Erik Törnkvist framträdde. Tack till Anna-Carin Dettner, president i Majornas Rotary, som tog med sin fantastiska kör till oss idag. Detta följdes av ett intressant föredrag från Kustbevakningen. Eftermiddagen avslutades med att professor Olle Larkö Göteborg RK höll ett föredrag i vår monter. Tack till er fina insats i montern idag, Göteborg RK samt Göteborg-Frölunda RK. Vår egen Anette Johansson Alingsås RK sålde många askar med choklad även idag. En dag som denna är man stolt över att vara rotarian.
Tack till er alla!

Text: Lena Lijenhed Ekman, Projektledare, Göteborg-City Rotaryklubb